Garanciavállalási szabályzat

Fontos tájékoztató az Ön fogyasztói jogaival kapcsolatban:

 • A BLACK+DECKER által a jelen gyártói garanciavállalási szabályzatban („Szabályzat”) biztosított előnyök kiegészítik azokat a jogokat és jogorvoslati lehetőségeket, amelyekkel Ön esetlegesen a helyi fogyasztóvédelmi törvények vagy más szerződések alapján rendelkezik. A jelen Szabályzat egyetlen rendelkezése sem korlátozza vagy befolyásolja az Ön törvényes jogait.
 • Az általunk a jelen Szabályzatban nyújtott korlátozott garanciának nem célja a következők egyike sem:
  • azoknak a fogyasztóvédelmi jog szerinti jogoknak a módosítása vagy kizárása, amelyeket nem lehet jogszerűen módosítani vagy kizárni; vagy
  • azoknak a jogoknak a korlátozása vagy kizárása, amelyekkel Ön esetlegesen rendelkezik azzal a személlyel szemben, aki a termékeket Önnek értékesítette, ha az a személy megszegte az Önnel kötött adásvételi szerződést.
 • Önt Fogyasztóként jogszerűen megilleti a fogyasztási cikkek értékesítésére vonatkozó helyi jogszabályok által előírt, az eladó által nyújtott – legalább kétéves – törvényes megfelelőségi garancia.

A jelen Szabályzat a következő szakaszokból áll:

 • 1. szakasz: Általános garanciális feltételek az összes BLACK+DECKER termékre
 • 2. szakasz: A BLACK+DECKER kiterjesztett 5 éves gyártási garanciájára vonatkozó további garanciális feltételek
 • 3. szakasz: Licencelt termékekre vonatkozó garanciális feltételek

1. SZAKASZ: ÁLTALÁNOS GARANCIÁLIS FELTÉTELEK AZ ÖSSZES BLACK+DECKER TERMÉKRE

A jelen 1. szakaszban meghatározott összes feltétel az alábbi 2. szakaszban leírt kiterjesztett 5 éves gyártási garancia keretében vásárolt BLACK+DECKER termékekre is vonatkozik.

A BLACK+DECKER elhivatott a termékei minőségei iránt, ezért a termék felhasználóinak gyártási garanciát kínál. Ez a garancianyilatkozat csak kiegészíti és semmi esetre sem befolyásolja hátrányosan az Ön törvényes jogait. A garancia az Egyesült Királyságban, az Európai Unió tagállamaiban (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprusi Köztársaság, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország és Svédország) és az Európai Szabadkereskedelmi Övezetben (Izland, Liechtenstein és Norvégia) érvényes.

1. Általános feltételek

1.1 Ha BLACK+DECKER terméke a vásárlástól számított 24 hónapon belül anyag- vagy gyártási hiba miatt meghibásodik, a BLACK+DECKER garantálja, hogy a vásárlói kellemetlenségek minimalizálása érdekében – az Ön számára díjmentesen – minden hibás alkatrészt kicserél és/vagy megjavítja a terméket. A jelen garancia az összes BLACK+DECKER termékre vonatkozik, kivéve, ha:

 • A hibák a normál mértékű elhasználódás következtében keletkeztek.
 • A terméket nem a mellékelt utasításoknak megfelelően használták.
 • A terméket kereskedelmi, professzionális vagy bérlési célra használták.
 • A terméket a következő hatások bármelyike érte: helytelen használat, gondatlanság, túlzott erőhatás, terhelés vagy mechanikus behatás.
 • A termék idegen tárgyak, anyagok vagy balesetek hatására megsérült.
 • A terméket használtan (másodkézből) vásárolták.
 • Illetéktelen személyek megpróbálták megjavítani a terméket.

1.2 A jelen garancia nem átruházható. Kizárólag az eredeti BLACK+DECKER termékfelhasználó számára érhető el, aki a terméket megvásárolta.

1.3 A terméknek a jelen garancia keretében történő esetleges javítása vagy cseréje nem hosszabbítja meg vagy újítja meg a garanciális időszakot. A 2 éves garanciális időszak az eredeti vásárlási dátumtól kezdődik, és 24 hónappal később véget ér.

2. Garanciális igény érvényesítése

2.1 Ha a garanciális időszak alatt garanciális igényt szeretne érvényesíteni, vegye fel a kapcsolatot az eladóval, vagy keresse meg a legközelebbi BLACK+DECKER hivatalos szervizpontot a www.2helpU.com címen.

2.2 A BLACK+DECKER terméket az összes alkatrészével együtt, valamint az eredeti vásárlási bizonylattal kell visszaküldeni az eladónak vagy a BLACK+DECKER hivatalos szervizpontnak. Az Ön termékén szerepelni kell az UKCA- vagy CE-jelölésnek az alábbiak szerint:

3. A feltételek módosulása

3.1 A BLACK+DECKER fenntartja a jogot, hogy időnként felülvizsgálja és módosítsa a garanciavállalási szabályzatait, a garanciális időszakokat, valamint a termékek jogosultságát.

3.2 Az Ön által vásárolt termékre a Szabályzatnak a vásárlás időpontjában érvényes feltételei vonatkoznak – javasoljuk, hogy a termék megvásárlásakor nyomtassa ki és őrizze meg a jelen Szabályzat egy példányát, mert később szüksége lehet rá.

2. SZAKASZ: Az 5 ÉVES BLACK+DECKER GYÁRTÁSI GARANCIÁRA VONATKOZÓ TOVÁBBI FELTÉTELEK

Meghatározott BLACK+DECKER termékek esetében a fenti 1. szakaszban meghatározott BLACK+DECKER gyártási garancia a vásárlástól számított 2 évről 5 évre meghosszabbítható az alábbi kiegészítő feltételek mellett:

1. Termék típusa

A következő termékek 5 év gyártási garanciára jogosultak:

A szerszám katalógusszáma
(ahogyan a terméken szerepel)
Leírás
BCD382D1XC-GB18 V-os fúró-csavarozó 1 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, kartondobozban
BCD382D1XC-QW18 V-os fúró-csavarozó 1 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, kartondobozban
BCD382D1XC-XE18 V-os fúró-csavarozó 1 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, kartondobozban
BCD382D1XK-GB18 V-os fúró-csavarozó 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD382D1XK-QW18 V-os fúró-csavarozó 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD382D1XK-XE18 V-os fúró-csavarozó 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD382D2XK-GB18 V-os fúró-csavarozó 2 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD382D2XK-QW18 V-os fúró-csavarozó 2 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD382D2XK-XE18 V-os fúró-csavarozó 2 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD382XN-XE18 V-os, kétsebességes, vezeték nélküli fúró-csavarozó (alapegység tartozékok nélkül)
BCD382XN-XJ18 V-os, kétsebességes, vezeték nélküli fúró-csavarozó (alapegység tartozékok nélkül)
BCD383D1XC-GB18 V-os ütvefúró 1 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, kartondobozban
BCD383D1XC-QW18 V-os ütvefúró 1 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, kartondobozban
BCD383D1XC-XE18 V-os ütvefúró 1 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, kartondobozban
BCD383D1XK-GB18 V-os ütvefúró 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD383D1XK-QW18 V-os ütvefúró 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD383D1XK-XE18 V-os ütvefúró 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD383D2XK-GB18 V-os ütvefúró 2 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD383D2XK-QW18 V-os ütvefúró 2 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD383D2XK-XE18 V-os ütvefúró 2 db 2,0 Ah-s töltöttségi állapotú akkumulátorral, 1 A-es töltővel, készletdobozban
BCD383XN-XE18 V-os, kétsebességes, vezeték nélküli ütvefúró (alapegység tartozékok nélkül)
BCD383XN-XJ18 V-os, kétsebességes, vezeték nélküli ütvefúró (alapegység tartozékok nélkül)

Ezúton tájékoztatjuk, hogy saját belátásunk szerint bármikor módosíthatjuk azon termékek típusát, amelyekre a jelen 5 éves gyártási garancia vonatkozik.

Ha a döntésünk értelmében egy termék kikerül az 5 éves gyártási garancia köréből, ettől függetlenül teljesítjük az adott termékre vonatkozó garanciális igényeket, és betartjuk a meghosszabbított garanciális időszakot, feltéve, hogy a terméket a jelen Szabályzat feltételeinek megfelelően már regisztrálták az 5 éves gyártási garanciára. Azt javasoljuk, hogy az 5 éves gyártási garancia körébe eső termék megvásárlásakor nyomtassa ki és őrizze meg a jelen Szabályzat egy példányát, mert később szüksége lehet rá.

2. A termék regisztrálása

2.1 Az 5 éves gyártási garancia igénybevételéhez az eredeti BLACK+DECKER termékfelhasználónak a vásárlástól számított 4 héten (28 napon) belül regisztrálnia kell a terméket a www.blackanddecker.eu/5. címen. (A BLACK+DECKER termékfelhasználó elérhetősége mellett szükség van a szerszám katalógusszámára és a dátumkódra is.) A regisztráció során a felhasználó egy regisztrációs tanúsítványt kap a termékhez, amely megerősíti, hogy 5 éves gyártási garancia vonatkozik rá. Ez a tanúsítvány kinyomtatható vagy e-mailben elküldhető Önnek.

3. Általános feltételek

3.1 A fenti 1. szakaszban szereplő összes feltétel egyaránt vonatkozik a jelen 2. szakasz szerinti 5 éves gyártási garancia keretében vásárolt termékekre is.

3.2 A jelen garancia nem átruházható. Kizárólag az eredeti BLACK+DECKER termékfelhasználó számára érhető el, aki a terméket megvásárolta és a fentiek szerint regisztrálta.

3.3 A terméknek a jelen garancia keretében történő esetleges javítása vagy cseréje nem hosszabbítja meg vagy újítja meg a garanciális időszakot. A 5 éves garanciális időszak az eredeti vásárlási dátumtól kezdődik, és 60 hónappal később véget ér.

4. Garanciális igény érvényesítése

4.1 Garanciális igény érvényesítéséhez kérjük, kövesse a fenti 1. szakasz 2. bekezdésében (Garanciális igény érvényesítése) ismertetett folyamatot.

4.2 Ahhoz, hogy garanciális igényét az 5 éves gyártási garancia keretében érvényesíthesse, a vásárlást igazoló bizonylaton kívül egy érvényes BLACK+DECKER európai 5 éves garanciális tanúsítványt is be kell mutatnia az eladónak vagy a hivatalos képviselőnek. Ön a terméknek a fenti 2. bekezdésben leírtak szerinti online regisztrálásakor kapja meg ezt a tanúsítványt.

3. SZAKASZ: LICENCELT TERMÉKEKRE VONATKOZÓ GYÁRTÁSI GARANCIA

A BLACK+DECKER engedélyezte, hogy a következő termékeket a közölt gyártási garanciákkal gyártsák és értékesítsék licenc alapján, a fenti 1. szakaszban meghatározott 2 éves BLACK+DECKER gyártási garanciával azonos feltételek mellett, a következő garanciális időszakokra:

 • Kézi tisztítóberendezések: 5 éves gyártási garancia
 • Elektromos fűtőberendezések és elektromos hűtőberendezések: 2 éves gyártási garancia
 • Háztartási kisgépek: 2 éves gyártási garancia
 • Elektromos elosztók és hosszabbítókábelek: 2 éves gyártási garancia
 • Nagynyomású elektromos mosók: 1 éves gyártási garancia
 • Elektromos nedves és száraz porszívók: 1 éves gyártási garancia
 • Elektromos szivattyúk: 1 éves gyártási garancia
 • Kerti kéziszerszámok: 1 éves gyártási garancia

Az ezekre a licencelt termékekre vonatkozó garancia kiegészíti azokat a jogokat és jogorvoslati lehetőségeket, amelyek a helyi fogyasztóvédelmi törvények vagy más szerződések alapján Önt esetlegesen megilletik.