Kávézó sarok

Nehézségi fokozat: Közepes

Elegáns kávézó sarkunknak köszönhetően minden könnyen a keze ügyében lesz, hogy elkészítsen egy gyors forró italt, miközben maximálisan kihasználja az asztalon lévő helyet. 

An upcycled wooden coffee station on a kitchen countertop.
play_arrow

Amire szüksége lesz

  • Fa deszka
  • Fa blokk a támasztékhoz
  • Csavarok ( 8 db)
  • Lakk, pác vagy festék

Útmutató lépésről-lépésre

Előkészületek

Válasszon egy fa deszkát, amely elég hosszú ahhoz, hogy kialakítsa belőle a kávézó sarokhoz szükséges polcot és a két lábat, illetve elég széles ahhoz, hogy elférjenek rajta a kávézáshoz szükséges dolgok.

A woman picking up a wooden plank for an upcycling project.
A wooden plank being cut using the BLACK+DECKER® 18V 140mm Cordless Circular Saw.

1. lépés

Vágja méretre a deszkát. 3 darabnak kell lennie: egy polcnak ( melynek szélessége adja a kávézó sarok szélességét) és két egyforma lábnak.

A tartóelemként szolgáló fahasábnak ugyanakkora szélességűnek kell lennie, mint a két láb közötti távolság – a 3. lépés után könnyebben vághatja méretre, hogy biztosan megfelelő legyen.

2. lépés

Csiszolja le a polcot, a lábakat és a tartóblokkot, hogy eltávolítsa az esetleges foltokat vagy a festéket, és sima felületet hozzon létre.

A wooden plank being sanded using the BLACK+DECKER® 18V Mouse® Cordless Detail Sander.
A woman drills into a wooden plank using the BLACK+DECKER® 18V Cordless Drill Driver.

3. lépés

Fúrjon négy lyukat a polcba, mindkét oldalon kettőt, ugyanolyan távolságra a fa szélétől. Ezek lesznek azok a pontok, ahol a lábak rögzülnek. Győződjön meg arról, hogy a lábak elég messze vannak egymástól ahhoz, hogy a szerkezet egyensúlyban legyen, és hogy a tartóblokk egy síkban illeszkedik közéjük. A tartóblokk polchoz való rögzítéséhez szintén készítsen 2 vezetőfuratot.

A támasztóblokk csatlakoztatásához fúrjon mindkét lábba egy-egy vezetőlyukat a támasztóblokk magasságának körülbelül felével távolabb a tetejétől, középre igazítva. Ez segít majd a csavarok behajtásában, amikor összeállítja a kávézó sarkot.

4. lépés

Szerelje össze a kávézó sarkot a vezetőfuratok segítségével.

Nyolc csavarra lesz szüksége: 

  • Kettő a tartóblokk és a polc egymáshoz rögzítéséhez 
  • Négy a lábak polchoz való csatlakoztatásához 
  • Kettő darab a lábak tartóblokkhoz való csavarozásához

Kezdje a tartóblokk elhelyezésével a polc alsó oldalán, a két vezetőfurat közé. Győződjön meg arról, hogy egy vonalba essen a lábakon lévő vezető lyukakkal. Használjon két csavart a rögzítéshez. Ügyeljen arra, hogy a csavarok elég hosszúak legyenek ahhoz, hogy a tartóblokkon áthaladva elérjenek a polcig anélkül hogy teljesen átmennének azon, és elég messze legyenek a lábaktól, hogy ne akadályozzák a tartócsavarokat. 

Helyezze a lábakat a tartóblokk mindkét oldalára. Csavarozza hozzá a polcot a lábakhoz. Miután szilárdan rögzítette, csavarjon be egy-egy csavart mindkét lábon keresztül a tartóblokkba.

A woman screws together a wooden upcycling project using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.
Wooden blocks being screwed together using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.

5. lépés

Dekorálja a kávézó sarkot tetszésének megfelelően. A miénket meghagytuk természetesnek, de lefestheti a konyhája színéhez illően, lakkozhatja vagy kezelheti fapáccal.

6. lépés

Készítsen magának egy jól megérdemelt forró italt, miközben megcsodálja az új új kávézó sarkát!

A woman enjoys a hot drink next to an upcycled wooden coffee station.